Referentie

Samen sporten in de frisse lucht – dat zeggen de gebruikers

Tevreden klanten zijn de beste reclame! Wij zijn daarom heel blij, dat verenigingen en overheden ons hun vertrouwen geven en gezamenlijk met ons het sportfaciliteit-concept McArena ontwikkeld hebben.

De talrijke voordelen van de openlucht-sporthal McArena overtuigen steeds meer steden, dorpen en verenigingen. Daarbij is elk project op zich uniek en de respectievelijke motieven zeer individueel. Uitgangspunt is echter steeds de behoeft tot het creëren van nieuwe sportvoorzieningen en dat binnen economisch verantwoorde randvoorwaarden. Meer weten over onze project-partners en de McArena referenties

SG Sonnenhof Großaspach

De 3e divisieclub SG Sonnenhof Großaspach heeft gekozen voor duurzame en gezonde groei en dit heeft geleid tot meer sportcapaciteit. Fundamenteel onderdeel is het creëren van een jeugdopleidingcentrum, waarin een McArena outdoor sporthal in is geïntegreerd.

 

 

Sportpark stad Schorndorf

Vanwege uitbreiding van het sportpark Rems in Schorndorf werd deze aangevuld met een McArena outdoor sporthal. Deze overdekte fitnessruimte biedt het hele jaar door uitstekende sportomstandigheden, omdat het de atleten beschermd tegen alle weersomstandigheden en omdat men altijd aan het sporten is in de frisse lucht.

TV Ratingen

Halcapaciteit is op veel plaatsen een belangrijk knelpunt in de sport- of clubontwikkeling. TV Ratingen heeft hierop geanticipeerd door de plaatsing van een McArena outdoor hal. Het innovatieve sportcomplex met de afmetingen 30 meter x 15 meter werd geopend in mei 2015 en biedt nu een nieuwe, het hele jaar door te gebruiken sportaccommodatie voor jong en oud.

De McArena werd gebouwd op kwalitatief slechte kleigrond, die nauwelijks voor andere doeleinden gebruikt kon worden. Door de nieuw gecreëerde sportcapaciteit worden bestaande sporthallen minder belast. Speciaal voor de wintermaanden is er nu een nieuwe sport- en trainingsfaciliteit voor o.a. hockey en atletiek beschikbaar. Dankzij het multifunctionele ontwerp en een sportvloer van kunstgras kan de McArena outdoor sporthal ook gebruikt worden voor voetbal, volleybal, fitness, lichamelijke oefening en cursussen. Naast de vele gebruikers van b.v. een sportclub, profiteert ook de schoolsport van de nieuwe open-air hal, deze kan door omringende scholen in de ochtend worden gebruikt voor gymnastieklessen.