Voordelen

De voordelen van een McArena openluchthal

Economische efficiëntie

Het sportfaciliteitconcept McArena blinkt vooral uit door de economische efficiëntie. Vanwege de standaardisatie op een paar speelveldafmetingen is het gelukt de aanschafkosten voor een openluchthal naar een absoluut minimum te krijgen. U profiteert nu hiervan, want indien gewenst bouwen wij de McArena als turn-key-project, inclusief alle nodige planningsservices, voor een attractieve vaste prijs.

Naast gunstige aanschafkosten garandeert een McArena bijzonder lage operationele kosten en daarmee een economisch duurzame uitbreiding van sportcapaciteiten. De conceptie van een openluchthal, voorziet niet in een kostenintensief verwarmingssysteem, de verlichting wordt door moderne LED-lampen geïmplementeerd en de constructiewijze in zadeldankvorm zorgt op elk moment voor een aangenaam klimaat. Dat zorgt ervoor, dat de McArena openluchthal uiterst energie-efficiënt en onderhoudsarm is, waardoor de lopende onderhoudskosten zeer gering zijn.

Gebruik gedurende het hele jaar

De McArena als doordachte openlucht-sporthal biedt gedurende het hele jaar optimale sportvoorwaarden. Als innovatieve mix van sportveld en sporthal combineert de McArena de voordelen van beide systemen in een duurzaam concept. Dankzij de royale overdekking beschermd de McArena enerzijds de sporters tegen alle weersinvloeden zoals regen, sneeuw en felle zonnestralen en maakt tegelijkertijd sporten in de frisse lucht mogelijk – de meest gezonde vorm van sporten.

De McArena openluchthal biedt alle jaargetijden optimale voorwaarden zodat sporters hun passie kunnen uitvoeren. Tijdens de wisselmaanden lente en herfst biedt de overdekking een bescherming tegen neerslag en verhoogd daardoor de kwaliteit van het sportaanbod. De voorgaande hete zomers met temperaturen tot 35 graden hebben bovendien duidelijk gemaakt, dat in de zomermaanden een sportveld in de schaduw vereist wordt om in het bijzonder voor kinderen en jongeren toelaatbare sportomstandigheden te creëren. In de wintermaanden, als grasvelden gesloten en zaaltijden beperkt zijn, is een McArena bijzonder waardevol. Het sportoppervlak is altijd bespeelbaar en door creatie van nieuwe sportcapaciteiten in de openlucht, kunnen bestaande hallen ontlast en nieuwe mogelijkheden aangeboden worden.

Korte bouwtijd

Dankzij de modulaire- en systeembouwwijze zijn wij in staat in een kort tijdsbestek een McArena openluchthal te realiseren. Van de groen wei tot de opening van de installatie bedraagt de zuivere bouwtijd maar 8 tot 10 weken. Het sportfaciliteiten-concept McArena is daarmee in staat in een kort tijdsbestek nieuwe sportcapaciteit te creëren.

Alles uit één hand

Bij ons heeft u de keuze. Graag bouwen wij ook voor u een McArena openluchthal turn-key, volgens uw individuele eisen en verzorgen voor u het complete planningsproces. Alternatief bestaat ook de mogelijkheid voor het integreren van eigen initiatieven, bijvoorbeeld bij de ruwbouwwerkzaamheden, de elektrische installatie of de aanvraagprocedure.

Multifunctionaliteit

Een McArena is een multifunctionele sportfaciliteit en kan voor een veelvoud aan sporten ingezet worden. De sportvloer en de sportuitrusting kunnen individueel uitgekozen worden. De McArena kan daarmee aan het te realiseren sportaanbod van een vereniging of een lokale overheid aangepast worden en verenigd zo vele gebruikers onder één dak. In de focus staan vaak de verschillende balsporten zoals voetbal, volleybal, tennis, basketbal of hockey, echter ook voor rolsporten, cursussen, fitness, gezondheids- en bewegingsaanbod is een McArena ideaal.

Naast het pure sportgebruik is de McArena ook als locatie voor manifestaties, feesten en partijen uitermate geschikt. Hiervoor wordt een modulaire afdekvloer op de sportvloer gelegd en de McArena wordt in een kort tijdsbestek een manifestatie- en eventruimte.

Frisse lucht

In een McArena worden sporters bij alle weersomstandigheden beschermd. Tegelijkertijd bevinden ze zich in een natuurlijke atmosfeer, in de frisse lucht. Bewegen in de vrije natuur is voor velen een verademing en heeft de voorkeur boven een training in een gesloten hal. Feit is, wie in de vrije natuur sport, voelt zich beter. Daarvoor zijn er zelfs wetenschappelijke bewijzen. In een in 2011, door onderzoekers van het Engelse Peninsula College of Medicine, gepubliceerde onderzoek, is eenduidig bewezen, dat buitensporters zich na de activiteit wezenlijk beter voelen, dan sporters die in studio’s en afgesloten ruimtes trainden. Bovendien, kinderen die in de openlucht gespeeld hebben, slapen beter, kunnen zich beter concentreren en zijn creatiever. Dat geldt natuurlijk ook voor volwassenen, in het bijzonder omdat ondertussen 75% van de Europese bevolking in een stedelijk omgeving leeft. Sporten in de frisse lucht verbeterd bovendien het immuunsysteem, want een organisme die aan weer en wind gewend is, reageert minder gevoelig op weers- en temperatuurschommelingen en is minder gevoelig voor verkoudheid en griep.