Duurzaamheid

Duurzaamheid voor de sportfaciliteitenbouw

Duurzaamheid speelt voor het sportfaciliteit-concept McArena een belangrijke rol. In onze filosofie wordt het begrip duurzaamheid door een veelvoud aan aspecten verduidelijkt, waarin de gemeenschappelijk effecten een positieve samenwerking genereren. Duurzaamheid is nauw met het thema ecologie verbonden en vanwege de uitvoering van de McArena in de vorm van een stalen hal wordt dit gestand gedaan. Het betreft hier een van de milieuvriendelijkste bouwwijzen, want enerzijds vindt de industriële prefab plaats in de fabriek en belast daardoor het milieu niet. Daardoor komt het tot een geringe emissie direct op de bouwplaats en in het algemeen tot korte bouwtijden. Anderzijds wordt de geluidsoverlast voor de buurt door montage en transport gering gehouden. Staalconstructies zijn eenvoudig te demonteren en weer op een andere plek te monteren. Een van de belangrijkste factoren in de fabricage is de volledige recycleerbaarheid van de stalen onderdelen.

In de sportfaciliteitenbouw betekend duurzaamheid echter ook, rekening houden met de sportspecifieke aspecten. Dit lukt vanwege een multifunctionele conceptie, het creëren van sportcapaciteiten die het hele jaar door gebruikt kunnen worden en de mogelijkheid om te sporten in een natuurlijke omgeving, in de frisse lucht.

In tijden van financiële krapte bij overheid en verenigingen, zijn bovendien economisch levensvatbare concepten in de sportfaciliteitenbouw vereist. Vanwege de gestandaardiseerde bouwwijze van de McArena openluchthal kunnen wij gunstige aanschafkosten garanderen, bovendien zijn de onderhouds- en operationele-kosten uiterst gering. Er moet bovendien rekening worden gehouden met het feit, dat de nieuw gecreëerde halcapaciteiten in de McArena tot een ontlasting van de bestaande sporthallen leidt en zo een doelgerichte uitbreiding van sport- en recreatiefaciliteiten mogelijk maakt.

Door een doelgerichte toepassing van de McArena voor vele gebruikers kan bovendien een meerwaarde voor brede bevolkingsgroepen ontstaan. Verenigingen en scholen, maar ook bedrijven en private sportgroepen kunnen van een gemeenschappelijk concept profiteren.